Şimdi sizlere Host Değiştirme | WordPress Siteni Başka Bir Hosta Taşıma ile ilgili kısa ve öz bir şekilde bilgi vereceğim. Öncelikli olarak yapmanız gereken temel adımları bir bir sıralayacağım. WordPress Sitesi  Hosta Taşıma işlemi çok teferruatlı bir işlem değil aslında ama olabilecek eksik şeyler büyük ihtimalle web sitenizin çalışmamasına neden olacak. Eğer satın aldığınız yeni hosting teknik destek alamıyorsanız veya yabancı bir hostingse bunu kendiniz yapmanız gerekecek. Şimdi işlemlere bir bir başlayalım. Eksik gördüğünüz bir hata varsa lütfen yorum kısmında sorun.

WordPress Sitesini Taşıma

1- TAM YEDEKLEME YAPMAK:  En önemli aşama öyle veya böyle taşıma işlemi yapmasanız bile belirli aralıklar tüm yedeğinizi her zaman alın! Şimdi yapacağımız işlem web sitemizin tam yedeğini almak. http://www.websiteadresiniz.com:2082/, veya http://www.websiteadresiniz.com/cpanel veya hosting firması tarafından size verilen İP numarası ile c-panel’inizi giriş yapın. (Bilmiyorsanız hosting firmanızla iletişime geçmeniz şart) Alttaki fotoğraftaki gibi c-panel ana sayfanızda dosyalar kısmında YEDEKLEME SİHİRBAZINIseçip tüm yedeklemeyi yapın komutu verin. Bu epey bir zaman alabilir. Komutu verdikten sonra diğer işlemlerinize geçebilirsiniz. Yedekleme bittikten sonra mailinize yedeklemenin bittiğine dair bir mail uyarısı alırsınız. Ondan sonra tekrar bu kısma gelip YEDEKLEME SİHİRBAZINI seçip açılan pencereden yedeklediğiniz verninin linkine tıklamak. Burdaki temel amacımız en kötü durumda elimizde tüm verinin olduğu bir yedeğin bulunması.  Bu kısmı yaptıktan sonra yani yedekleme talimatı verdikten sonra ikinci aşamaya hemen geçebiliriz. (Yedekleme 1 gün yada duruma göre saatlerce süreceği için bunu beklemeye gerek yok)

wordpress-yedekleme

2- WORDPRESS SİTEMİZİN YEDEĞİNİ ALMAK: Burdaki işlem oldukça basit FTP Programı ile WORPRESS SİTENİZİNE ait klasörlerin olduğu kısma bağlanıp tüm dosyaların yedeğini almak. Ben bunun icin aceFTP Freware ile işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. İşlem şöyle. Programı indirin kurun ve alttaki videodaki talimatlardaki gibi FTP Klasörülerinizin olduğu kısma bağlanın ve PUBLİC HTML Klasöründeki tüm dosyaları boş bir kopyalayın (Silinmemesine özen gösterin) Hepsi eksiksiz insin… Bu önemli…

wordpress-hosting-taşıma

3- WORDPRESS VERİTABANINIZIN YEDEĞİNİ ALMAK: Burası oldukça basit… C-Panel sayfamıza bir daha gelelim. VERİTABANALRI kısmından PHPMYADMİN’i klikleyelim.  Açılan sayfadan DIŞA AKTAR deyip GO diyelim… Veritabanı bilgisayarımıza inmiş olacak.

wordpress-veritabanı-yedekleme

4- YENİ HOSTUMUZDA YAPILACAK İŞLEMLER: Burda yapacağımız işlemleri hosting aldığınız teknik servisle direkt irtibata geçerek halledebilirsiniz. Karşıdaki kişiye elinde veritabanı ve wordpress klasörünüze ait olan dökümanaların olduğu söylerseniz 5 dk da halleder siteniz kullanıma bile açılır :)) Ama işlem nasıl oluyor derseniz en başta yaptığımızdan farkı yok. Yani yukarıda yaptığımız işlemin tersiniz yapacağız. Önce yapacağımız şey yeni aldığımız hostingin C-PANEL’ine giriş yapıp yeni bir veritabanı ve kullanıcı adı tanımlamamız. Ve bu şifreleri bir yere kaydetmemiz.  Yeni veritabanı nasıl oluşturulur detaylı bilgi için:  TIKLA. Ardından veritabanı ve kullanıcı adı tanımladıktan sonra elimizdeki veritabanı alıp 3. Maddedeki gibi PHPMYADMİN deyip içe aktar diyoruz ordan bizim yedeklediğimiz/indirdiğimiz  veritabanını gösterip yüklüyoruz. Genelde çok büyük veriler değil zaten hemen yüklenir.

5- SON AŞAMA: FTP Klasörlerini yedeklediğimiz WORDPRESS sitemiz içindeki wpconfig.php dosyasını bulalım ve bir notepad ile açıp içindeki;

define(‘DB_NAME’, ‘yeni veritabanınızın adı‘);

define(‘DB_USER’, ‘yeni kullanıcı adınız‘);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘yeni kullanıcı şifreniz‘);

kırmızı ile yazılan yerleri doldurun. ve kaydet deyip çıkın. Ardından yeni hosting firmanızın verdiği şifrelerle bir ftp programı kullanarak bağlanın ve klaösürünüzü PUBLİC HTML yazan yerin içine atın… İşlem bu kadar…

Sorusu olan…

WORDPRESS KURULUMU VE KULLANIMI | RESİMLİ DETAYLI BİLGİ Makalemizi de okuyabilirsiniz.TIKLA

eSerdaR Hakkında

By eserdar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!